top of page

DAIMON I

Arhimedică : Un corp uman introdus într-o încăpere unde are loc o petrecere, o mondenitate etc, scoate de acolo afară un volum de oameni egal cu valoarea lui intrinsecă, nerecunoscută social.

Învăţămintele trăznetului: lucrurile trebuie să dispară imediat după apariţia lor ca să ne putem bucura de ele!

În iarna în care s-au întîmplat lucrurile despre care vă vorbesc, păsările călătoare nu au mai plecat în ţările calde. Vremea s-a dat peste cap odată cu vremurile iar păsările se tot alergau pe lacuri aşteptînd să plece de pe la noi odată cu apele, cu munţii, cu ţara, pe alte paralele, spre alte meridiane.

Cînd intra el în librărie şi cumpăra un top de cinci sute de pagini albe, imaculate, în ochii a o sută de boi lucea lama cuţitului vestind hecatomba şi puteai fi sigur că un lucru fundamental avea să se întîmple în cultura universală. Vînzătoarea numai cît nu cădea în genunchi şi uşa parcă se deschidea singură la ieşire.

Cîteodată vreau să fiu liber ca un templu părăsit, ca un zeu căruia nimeni nu i se mai roagă şi care colindă de unul singur întinderile uitării omeneşti.

Hotelul. O cameră cu două paturi. Intră doi prieteni – dimineaţa ambele paturi sînt calde. Intră doi iubiţi – dimineaţa un pat e rece. În el va sta copilul.

Un copil intră într-o librărie şi fascinat de imagine, fură o carte cu Isus desenat pe copertă. Acasă mama află şi îl mustră:

– Trebuie să o duci înapoi, ai făcut un lucru rău!

Copilul duce iar cartea la librărie. Vînzătorul se transformă în Isus Însuşi şi îi spune:

-De data asta m-ai furat, data viitoare cumpără-mă !

Traseul lacrimii – de la ochi pînă la gură. Să-ţi scuipi lacrimile!

Un bătrîn vine la celălalt şi îi cere cîrja împrumut pentru că vrea să iasă în oraş. Stă atît de mult încît cînd se întoarce cel care l-a împrumutat observă că lemnul cîrjei a prins muguri.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page